INFORMATIE OVER RUILEN EN RETOURNEREN

U kunt op uw gemak, tot 2 weken na ontvangst, bekijken of u de aankopen wel of niet wilt houden (recht van ontbinding). U kunt het artikel altijd ruilen voor een andere maat of ander artikel. U kunt er ook voor kiezen om uw geld terug te krijgen. Bij ons ontvangt u geen tegoedbonnen, maar gewoon het geld op uw bankrekening, creditcard of Paypal account retour.

Retouradres

Het retouradres vindt u op het retourformulier en onderaan deze pagina. Deze ontvangt u bij uw zending. Graag het retourformulier bijsluiten bij uw retourzending, dit zorgt voor een snellere afhandeling van uw ruiling of terugstorten van bedragen.

Het is ook mogelijk producten die u in de online shop van BySmits koopt binnen 14 dagen te retourneren of te ruilen in onze Smits Schoenen winkel. Onze collega's in de winkel helpen u graag bij het kiezen van een nieuw of vervangend artikel of zullen samen met u zoeken naar een passende oplossing bij een eventuele klacht. Het is niet mogelijk artikelen te ruilen of retourneren in de Van Arendonk shop-in-shops.

Artikel omruilen of geld retour

Na ontvangst van de retourzending zullen wij overeenkomstig uw wensen het artikel ruilen of het bedrag aan u overmaken. U ontvangt het bedrag retour op de wijze waarop u heeft betaald. Heeft u bijvoorbeeld per creditcard betaald, dan ontvangt u het bedrag weer terug op uw creditcard rekening. Voor onze buitenlandse klanten geldt dat de BIC code en het IBAN nummer dienen te worden ingevuld (niet bij creditcard betalingen). Alle retourbetalingen worden via onze betaalprovider MultiSafePay binnen uiterlijk 10 werkdagen verwerkt.

Verzendvoorwaarden

De kosten voor ruilen of retourneren worden niet door bySmits.com vergoed, tenzij het gaat om een fout van bySmits.com. In het laatste geval graag dit per e-mail of telefoon te melden zodat wij naar een oplossing kunnen zoeken.
Plak op de retourzending de bijgeleverde adressticker. (Deze sticker vind je onderaan de bijgeleverde pakbon.) 
Geef hierna je pakje af en laat het voldoende frankeren bij het dichtstbijzijnde postkantoor of PostNL-servicepunt.

NB! Zorgt u ervoor dat de artikelen goed verpakt worden verzonden en bij voorkeur in de originele doos. Plaats geen tape, stickers e.d. op de schoenendoos zelf en zorg er voor dat u een bewijs van verzending ontvangt bij het postkantoor. Met dit bewijs is de zending te traceren. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor vermiste zendingen die aan ons zijn gericht.
Wij brengen overigens geen portokosten in rekening om je order opnieuw op te sturen wanneer je een artikel wenst te ruilen. 

Ons retouradres:

bySmits.com
T.a.v. afdeling retouren
Jansstraat 8b
6811 GJ Arnhem
Netherlands
x

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze uitverkoop, de laatste trends en alle winacties? Schrijf je dan nu in en ontvang onze nieuwsbrief in jouw mailbox!